URBAN PROOF steunt schoonmaakacties aan de Nederlandse kust.

Het Nederlandse fietsaccessoires-merk URBAN PROOF start deze zomer een unieke samenwerking met cleanup organisatie Love Not Waste. Zij lanceren een speciale collectie van URBAN PROOF fietsaccessoires gemaakt van gerecycled plastic, URBAN PROOF Recycled. Met de verkoop van deze producten steunt URBAN PROOF de strandschoonmaakacties van Love Not Waste aan de Nederlands kust. 

Dubbele impact.

URBAN PROOF maakt sinds 2015 gebruiksvriendelijke, vrolijke fietsproducten, maar zocht naar een manier om naast mooie producten ook de wereld een beetje mooier te maken. Door gerecycled materiaal toe te passen in hun nieuwste productlijn, geven ze een tweede leven aan plastic PET flessen. Met de verkoop van deze producten ondersteunen zij de schoonmaakacties van Love Not Waste, zodat meer afval wordt opgeruimd en in de recyclestroom terecht komt. Zo kunnen er nieuwe producten van zwerfvuil gemaakt worden en heeft de URBAN PROOF Recycled collectie een dubbel positieve impact op het klimaat.

Gerecyclede PET-flessen

De collectie bestaat uit gebruiksvriendelijke producten uitgevoerd in 3 stoere, actuele kleurcombinaties. URBAN PROOF heeft ruime dubbele fietstassen, een handige shopper fietstas, een dik bagagedragerkussen, een zadelhoes en krathoes toegevoegd aan haar assortiment. De producten zijn uitgevoerd in hoogwaardig RPET, een sterk polyester vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen.

Aan ieder product hangt een label waarop is terug te lezen hoeveel plastic flessen een nieuw leven hebben gekregen. Ook wordt op het label het productieproces toegelicht.

 


Afval is een grondstof

Love Not Waste organiseert al meer dan 4 jaar schoonmaakacties aan de Nederlandse kust en op buitenlandse stranden. Inmiddels organiseren ze meer dan 30 schoonmaakacties per jaar met scholen en bedrijven en zetten zij zich in voor duurzame recycling projecten. De nadruk ligt op vrolijk activisme. Dat betekent dat schoonmakers op een positieve manier worden aangespoord en beloond om vuil op te rapen. Ook laten de vrijwilligers zien wat er tegenwoordig al van afval gemaakt kan worden zoals zwembroeken, skateboards en nu dus ook de producten van URBAN PROOF.

 

Vrolijk activisme

Love Not Waste organiseert deze zomer naast schoonmaakacties bij surfscholen, ook cleanup spellen als teamuitje voor bedrijven en schoolklassen. Ze verspreiden opruimtassen bij strandpaviljoens waar wandelaars een volle tas zwerfvuil kunnen omwisselen voor een gratis kop koffie of thee en delen vrolijke sigarettenblikjes uit om peuken in te verzamelen. 

 

De complete URBAN PROOF recycled collectie vind je op de website

 

Gepubliceerd Juni 2020 - Bergen