Bickery Food Group & Love Not Waste presenteren MVO (kerst)pakket “Even Uitwaaien”.

Bickery Food Group distribueert al ruim 40 jaar voedingsmiddelen van hoge kwaliteit in Nederland en is een innovatieve, dominante speler in het leveren van luxe foodartikelen voor kerst- en geschenkpakketten. Voor komend seizoen zijn ze een bijzondere samenwerking aangegaan met cleanup-organisatie Love Not Waste. Het nieuwe themapakket Even Uitwaaien heeft een duidelijke MVO-boodschap meegekregen: het draagt bij aan schone stranden. De boodschap van het pakket wordt met een donatie, een bijzondere cleanup-bingokaart, een eigen cleanup-middag en een speciaal cleanup-programma voor scholen in de praktijk gebracht. 

Impact op 3 vlakken.

Door de praktische invulling van de samenwerking tussen Bickery Food Group en Love Not Waste wordt op 3 vlakken impact gemaakt. Love Not Waste kan met de speciale donatie uit de verkoop van de pakketten van Bickery Food Group nog meer Nederlandse kust schoonhouden. Hiervoor wordt een speciaal cleanup programma voor scholen en (sport)verenigingen opgezet. Er is van de Love Not Waste cleanup bingokaart een speciale flyer-versie gemaakt die toegevoegd kan worden aan het kerstpakket, zodat ontvangers van het pakket het plezier van een rondje Love Not Waste cleanup bingo zelf thuis kunnen ervaren door het in hun eigen wijk, recreatiegebied of dichtstbijzijnde strand te spelen. Daarnaast gaat het team van Bickery Food Group dit voorjaar zelf aan de slag tijdens een beachcleanup met Love Not Waste en stimuleert het haar klanten om ook een beachcleanup te organiseren als verantwoord bedrijfsuitje.

Jeugd belangrijke doelgroep.

De nieuwe generatie leerlingen is een belangrijke doelgroep voor Love Not Waste. Op scholen en (sport)verenigingen zijn de budgetten zeer beperkt, maar juist voor deze groep is het belangrijk dat zij spelenderwijs in aanraking komen met complexe onderwerpen zoals de zwerfvuilproblematiek en vervuiling van water. Speciaal voor die groep krijgt Love Not Waste steun van bedrijven zoals Bickery Food Group. Zij zorgen ervoor dat er cleanups en (les)materiaal beschikbaar gemaakt kunnen worden, zodat honderden leerlingen zelf aan de slag kunnen.

 

“Het is een motiverende gedachte dat er door deze samenwerking nog zoveel meer mensen kennis maken met onze happy cleanup vibes.” vertelt Gaby van Wonderen, oprichtster van Love Not Waste. “Samen met Bickery Food Group gaan we voor meer milieu-impact, op de nuchtere en vrolijke manier die mensen van ons gewend zijn. Naast de sterke MVO-boodschap bevat het pakket Even Uitwaaien trouwens ook gewoon heel erg lekkere foodproducten om van te genieten.

Duurzaamheid in de praktijk gebracht.

Cleanup-organisatie Love Not Waste is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardig campagnebureau op het gebied van duurzaamheid. Naast het ontwikkelen van zwerfvuilcampagnes voor gemeenten en het organiseren van cleanups als teamuitjes, werken zij ook aan verduurzaming op de langere termijn door bedrijven te helpen met B Corp certificeringstrajecten en productontwikkeling met recycle-stromen. Het door Bickery Food Group mogelijk gemaakte cleanup-programma wordt volgend jaar uitgevoerd. Scholen en (sport)verenigingen kunnen zich in het nieuwe schooljaar alvast aanmelden. Bickery Food Group kiest regelmatig voor een impactvolle samenwerking. Eerder ontwikkelden zij een thema-collectie Bee-Friendly in samenwerking met stichting The Pollinators, die zich inzet voor een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten zoals bijen en vlinders.

 

Meer informatie: https://bickerykerst.nl/blogs/nieuws/even-uitwaaien-voor-een-mvo-verantwoord-kerstpakket

Gepubliceerd  -  Maart 2023 - Bergen