Met URBAN PROOF stap je extra groen op de fiets.

Met URBAN PROOF, het Nederlandse fietsaccessoires-merk, kun je nu extra groen op weg naar school en werk. De speciale collectie fietsaccessoires, URBAN PROOF Recycled, ligt nu in de winkel. Deze duurzame producten zijn gemaakt van gerecycled materiaal, zoals PET-flessen. Bovendien steun je met je aankoop van deze collectie de schoonmaakacties van cleanup-organisatie Love Not Waste aan de Nederlands kust. 

Gerecyclede PET-flessen.

De collectie ligt nu in de winkel en bestaat uit nieuwe, gebruiksvriendelijke producten zoals dubbele fietstassen, een handige shopper fietstas, een dik bagagedragerkussen, een zadelhoes en een krathoes. Ze zijn verkrijgbaar in 3 stoere kleurcombinaties, zwart/grijs, blauw/groen en grijs/geel. De producten zijn uitgevoerd in hoogwaardig RPET, een sterk polyester vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen. Aan ieder product hangt een label waarop is terug te lezen hoeveel plastic flessen een nieuw leven hebben gekregen. Ook wordt op het label het productieproces toegelicht.

Dubbele impact.

Met de verkoop van deze producten ondersteunt URBAN PROOF de schoonmaakacties van Love Not Waste aan de Nederlandse kust, zodat meer afval wordt opgeruimd en in de recyclestroom terecht komt. Zo kunnen er weer nieuwe producten van zwerfvuil gemaakt worden en heeft de URBAN PROOF Recycled collectie een dubbel positieve impact op het klimaat. Met ondersteuning van URBAN PROOF werden deze zomer al 5 schoonmaakspelmiddagen georganiseerd door Love Not Waste. In Bergen aan Zee maakten jonge surfers het strand schoon en werden al meer dan 300 PET-flessen verzameld, die weer in de recycle-stroom zijn opgenomen. 

 


Vrolijk activisme.

Love Not Waste organiseert al meer dan 4 jaar schoonmaakacties. De nadruk ligt op vrolijk activisme. Dat betekent dat schoonmakers op een positieve manier worden aangespoord en beloond om vuil op te rapen. Ook laten de vrijwilligers van Love Not Waste tijdens de cleanups zien wat er tegenwoordig al van afval gemaakt kan worden: zwembroeken, skateboards en nu dus ook de producten van URBAN PROOF.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de URBAN PROOF Recycled collectie en verkoopadressen op de website: www.urbanproof.nl. Foto’s van de schoonmaakacties vind je in de Instagram-gallery van Love Not Waste @lovenotwaste.

Gepubliceerd Augustus 2020 - Bergen