CLEANUP TREASURE HUNT START IN ALKMAARSE HOUT.

Zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. In veel Alkmaarse wijken en dorpen wordt dan zwerfafval opgeruimd door gezinnen, buren, (buurt)verenigingen, scholen en andere initiatieven. Deelnemers aan de opschoondag kunnen meedoen met verschillende opruimacties in de gemeente of hun eigen buurt aanpakken. Stadswerk072 biedt inwoners gratis leenmaterialen aan zoals afvalgrijpers en afvalzakringen, die je tijdens het opruimen goed kunt gebruiken. Speciaal voor kinderen heeft Stadswerk072 een gratis Cleanup Treasure Hunt uitgezet in de Hout. 

Handen uit de mouwen.

Landelijke Opschoondag, op zaterdag 23 maart, is traditiegetrouw het startschot voor veel Alkmaarders om hun handen weer uit de mouwen te steken. Op diverse plekken in de stad kun je zaterdagochtend vrijwillig meedoen aan buurtschoonmaakacties. Je kunt om 10:00 starten bij de wijkcentra De Daalder, Wijkwaard, Mare Nostrum en De Rietschoot. Bij de Alkmaarse McDonald’s vestigingen Oost & West ben je welkom om mee te doen aan de buurtschoonmaak om 10:30. Alkmaarders kunnen ook in hun eigen straat en buurt aan de slag. Stadswerk072 stelt hiervoor gratis leenmaterialen ter beschikking. Deze kun je reserveren via de website van Stadswerk072 stadswerk072.nl/materialen-aanvragen.

Cleanup Treasure Hunt.

Speciaal voor kinderen heeft Stadswerk072 een Cleanup Treasure Hunt uitgezet in de Hout rondom de Stadsboerderij De Hout. Je kunt vanaf zaterdag 23 september een gratis routekaart ophalen bij Villa Zoethout in de Alkmaarse Hout. Tijdens de route verzamel je zwerfafval dat je tegenkomt en je ontcijfert een speciale sleutelcode waarmee je een schatkist kunt openen. Uiteraard zit de schatkist vol leuke verrassingen. Wil je na Landelijke Opschoondag op pad, dan kan dat ook. De routekaarten voor de gratis Cleanup Treasure Hunt zijn beschikbaar bij Villa Zoethout tot eind april en zolang de voorraad strekt.

 

 

Buurtadoptie.

Speciaal voor inwoners die ook na Landelijke Opschoondag zwerfafval willen blijven opruimen in hun buurt heeft Stadswerk072 een buurtadoptieprogramma. Deze zogenaamde Schone Buurtadoptanten gaan minimaal 4x per jaar in hun buurt schoonmaken. Ze kunnen blijvend gebruik maken van de gratis leenmaterialen van Stadswerk072 zoals afvalzakken, grijpers en afvalzakringen. Ook keert Stadswerk072 een kleine beloning uit voor groepen, zodat er bijvoorbeeld een traktatie aangeboden kan worden na de schoonmaak. 

 

Bij verschillende Alkmaarse wijkcentra is een wekelijkse schoonmaakwandeling inmiddels een vast onderdeel in het activiteitenprogramma geworden. Ook diverse basisscholen in de gemeente Alkmaar hebben het gebied rondom hun school geadopteerd, waar leerlingen tijdens de pauzes of als onderdeel van de les over het milieu met afvalgrijpers op pad gaan.

Extra beloning bij aanmelden.

Rob Petersen van Stadswerk072: “Veel inwoners uit Alkmaar weten al dat je voor je buurtschoonmaak gratis leenmaterialen kunt aanvragen bij Stadwerk072, maar men kent Buurtadoptie nog niet. We stimuleren buurtschoonmakers om vaker in het jaar op pad te gaan, want uit alle ervaringen van onze bestaande buurtadoptanten blijkt hoe leuk en hoe gemakkelijk het is om regelmatig schoon te maken in je buurt. Stadswerk072 is daarom op zoek naar meer adoptanten en we hebben een speciale aanmeld-actie. Als je je vóór 1 mei als buurtadoptant aanmeldt, maak je kans op een jaarpakket Tony Chocolonely chocolade.” Aanmelden kan via https://www.stadswerk072.nl/actie-schoon-alkmaar

Gepubliceerd  -  Maart 2024 - Bergen