Project: urbanproof recycled.

Samen met U+concepts uit Haarlem lanceerden we de Urbanproof Recycled collectie. Een hoogwaardige lijn van fietsaccessoires gemaakt uit RPET garen. Materiaal gewonnen uit gebruikte plastic PET-flessen. Van ieder verkocht product gaat 5% van de opbrengst naar Love Not Waste cleanups. Zo heeft ieder product een dubbele impact op plastic vervuiling. Bekijk de hele collectie op www.urbanproof.nl In 12 maanden van idee naar collectie.

Project: Trash Turtle.

Een kunstwerk en afvalcontainer in één. Die bezoekers aanspoort om flesjes en blikjes te verzamelen, want die kunnen heel goed gerecycled worden. Love Not Waste ontwikkelde samen met kunstenaar Jerome Bech, lasser Arnold Schekkerman en strandpaviljoen Noorderlicht dit inspirerend stalen zeedier: TITI de trash turtle in Bergen aan Zee. De eerste Goby-variant in Nederland. In slechts 6 weken tijd van concept tot realisatie met behulp van ruim 30 adoptie-ouders.

Project: Circular Furniture.

In het voorjaar van 2017 stapte Love Not Waste aan boord van een bijzonder project team van Plastic Whale: het ontwikkelen van een circulaire kantoormeubellijn van hun opgeviste plastic afval. Love Not Waste bracht de kennis en organisatie van grondstofbeheer en het koppelen van de productie-keten, LAMA Design ontwierp de serie van tafel, stoel, lamp en akoestisch paneel en meubelfabrikant VEPA bracht de benodigde productie-techniek om de serie in massa productie te vervaardigen en te vermarkten. Van concept tot realisatie: 6 maanden.

Project: Recky Hackathon

Love Not Waste wilde iets maken van het afval dat we vinden tijdens onze beach cleanups. Zodat we de beach cleaners kunnen inspireren dat zij geen afval maar grondstoffen verzamelen. We waren geïnspireerd door de Precious Plastic machines van Dave Hakkens, maar wilden iets simpels en lichtgewicht, makkelijk om te bouwen en mee te nemen naar het strand. Dus schakelden we een groep engineers en marketeers in van het Amsterdamse kinderwagenmerk Bugaboo en gingen aan de slag met een stel enthousiastelingen, wat oude huishoudelijke apparaten en een bolderkar. Hieruit onstond Recky, the recycling racket machine! Van concept tot realisatie, hackathon style, in slechts 48 uur!