WAAROM KIES JE VOOR B CORP?

Sinds de start van Love Not Waste ontwikkelen we campagnes op het gebied van gedragsverandering. Meestal gebruiken we dit als kickstart voor een structurele verandering van organisaties of business modellen. Om een blijvende impact te genereren werken we volgens de methode van B Corp en gebruik makend van de tools van B Corp. We geloven dat je als business een force for good kunt zijn en een positieve impact kunt maken op alle stakeholders, niet alleen de aandeelhouders. Als certified B Leader is Love Not Waste getraind om je door het complexe assessment te loodsen.

HOE KUN JE B CORP WORDEN?

B Corp word je door het gratis online Impact Assessment van B Corp te doorlopen en 80 punten of meer te scoren.  Je beantwoordt een vragenlijst van circa 200 vragen die is opgesteld afhankelijk van jouw specifieke bedrijfsgrootte, branch en locatie. Daarna dien je je Assesment en bewijsstukken in bij het B Lab team en word jouw aanvraag geverifieerd. Bij een positieve uitkomst betaal je de vastgestelde fee, waarvan de hoogte afhankelijk is van je jaaromzet. Daarna ben je voor 3 jaar B Corp gecertificeerd. 

IS B Corp worden moeilijk?

Om de benodigde 80 punten voor certificering te behalen is het belangrijk dat je bedrijf dusdanig is ingericht dat het niet alleen winst maximaliseert, maar ook een positieve sociale en milieu-technische impact genereert.  Je dient goed te scoren in 5 gebieden Governance, Workers, Community, Environment & Customers. Breng je dit al in de praktijk en heb je je processen goed vastgelegd, dan zul je gemakkelijker de Impact Assessment vragenlijst doorlopen en afronden. Een ander belangrijk onderdeel van B Corps certificering is de Mission Lock. Dat betekent dat jouw bedrijfsmissie om alle stakeholders te bedienen en niet alleen je aandeelhouders, juridisch vastgelegd moet zijn in de bedrijfsstatuten. Check, Check and go!

WAT IS HET WAARD?

Het omvormen van je bedrijf naar een gecerticifeerde B Corp kan dus best een tijdrovende of complexe klus zijn. Maar het proces brengt je wel dichterbij het dagelijks in de praktijk brengen van je missie, zonder dat je je verdienmodel uit het oog verliest. Sterker nog, de meeste B Corps zijn economisch sterke bedrijven en zeer crisisbestendig. En dat weten ook de nieuwe generaties durfkapitalisten en afgestudeerden die graag in een B corp investeren of er komen werken. Daarnaast word je onderdeel van de B Corp community, een bijzondere groep ondernemers ter wereld die voorop lopen in verandering en elkaar blijven uitdagen en inspireren. 

MEER WETEN?

Wil je meer weten over de voordelen van B Corp of heb je vragen over het proces van certificeren? Neem dan contact met ons op.