Naam gezocht voor Alkmaarse plastic vis boot.

Het vaarseizoen in Alkmaar is net begonnen en er is een zeer bijzondere boot toegevoegd aan de vloot van de Alkmaarse bootjesverhuur. Het is de eerste plastic-vis-huurboot van de stad. Met deze boot kan er plastic uit de Alkmaarse grachten opgevist worden. De boot is vanaf nu tegen een zeer gereduceerd tarief te huur bij de Alkmaarse bootjesverhuur aan de Geestersingel, maar er is nog één probleem, de boot heeft nog geen naam. Alkmaarders kunnen hun ideeën nu insturen.

 

Schone wateren.

Sinds vorig jaar is al mogelijk om een zwerfvuilgrijper, afvaltasje of asbakblikje mee te nemen tijdens je vaartocht op het Alkmaarse water. Dit jaar wil de Alkmaarse bootjesverhuur nog een stapje verder gaan in het structureel schoon houden van het water, daarom stellen ze een tweetal boten beschikbaar voor iedereen die wil plastic vissen, op elke doordeweekse dag in de ochtenduren voor 2 uur. Van 11:00-13:00 in het voorseizoen en van 10:00-12:00 in het hoogseizoen. Eigenaar Pepe licht toe: "Bij de bootjesverhuur zijn we altijd bezig om de stad zo schoon mogelijk te houden. Dit initiatief kan daar structureel aan bijdragen en tegelijkertijd als leuk uitje dienen voor mensen met een kleine beurs die toch iets leuks willen doen. Voor €10,- per uur kan er een bootje meegenomen worden om in de ochtend een rondje plastic te vissen."

Naam gezocht.

Er zijn geen voorwaarden aan de naam voor de boot verbonden, zolang de naam maar op de boot past. Je kunt je inzending tot uiterlijk 22 april insturen naar info@lovenotwaste.com. Uit alle inzendingen wordt de mooiste naam gekozen en op de boot gezet. Op vrijdag 6 mei zal de boot officieel en feestelijk gedoopt worden. De winnaar mag dan als eerste met de boot een rondje varen en zwerfvuil opvissen.

Samen voor een Schoon Alkmaar.

De nieuwe plastic-vis-boot van de Alkmaarse bootjesverhuur is één van de vele schoonmaak initiatieven in de stad. Alkmaar is een echte voorloper. Zo plaatste de gemeente al speciale drijfvuilkisten langs de kade voor iedereen die op het water afval tegenkomt en worden er regelmatig schoonmaakacties gehouden langs de kant en op het water.

Gepubliceerd  - Maart 2022 - Bergen