Het wordt nog schoner samen met Schoner Holland.

Het jaar is goed van start gegaan met het voornemen tot samenwerking tussen Love Not Waste en Schoner Holland. Love Not Waste en de stichting slaan de handen in één om gezamenlijk campagnes uit te voeren voor gemeenten en bedrijven. Door het samenbrengen van hun netwerken, project-ervaring en campagne-formules kan een compleet pakket aan diensten worden aangeboden en verwerkt tot integrale campagnes op het gebied van zwerfafval en duurzaamheid, van strategische communicatie tot creatieve activaties.

Nieuwe naam.

Beide organisaties zijn al meerdere jaren actief in de regio en zullen ook zelfstandig blijven opereren. De samenwerking biedt de mogelijkheid om de schaal te vergroten en gebruik te maken van wederzijdse expertise. Schoner Holland werkt voor een toenemend aantal opdrachtgevers aan gedragsverandering op het gebied van zwerfafval, afval en duurzaamheid. Love Not Waste is gespecialiseerd in creatieve activaties en circulaire producties op dit gebied. Naast de samenwerking met Love Not Waste, onderging Schoner Holland voorheen Schoner Noord-Holland ook een naamsverandering.

Hanneke Cornelisse van Schoner Holland licht toe: “Zwerfvuil kent geen grenzen. Daarom verenigen we steeds meer gemeenten, (semi)overheden, ngo’s en bedrijven in een gezamenlijke aanpak van zwerfafval. Met alle schaalvoordelen van dien. Kortom, we groeien hard en niet alleen in de provincie Noord-Holland. Volop reden dus voor uitbreiding door de samenwerking met Love Not Waste, een nieuwe naam en een nieuw logo.”

 

Kansen door corona.

Beide organisaties zien veel kansen, maar ook de urgentie om juist nu sterke campagnes tegen zwerfvuil in te zetten. Door het beperken van buitenlands toerisme heeft Nederland zijn eigen natuur-en recreatie-gebieden herontdekt en nam ook de take-away-horeca een vlucht met overvolle afvalbakken en veel achtergelaten vuil tot gevolg. Gaby van Wonderen van Love Not Waste: “We gaan in het nieuwe jaar weer diverse campagnes tot leven brengen. Uiteraard staan de vaste onderdelen op het programma zoals de Alkmaar City Cleanup, de Beach Clean Bingo’s bij surfscholen en diverse duurzame team-events met bedrijven."

 

Flexibele plannen.

De corona-maatregelen maken het plannen en uitvoeren van publieke activaties lastiger. "We zetten achter de schermen alles in de steigers en bekijken het flexibel. Daarnaast bieden we onze klanten meer mogelijkheden om naast de activaties vervolgstappen te zetten, bijvoorbeeld bij het begeleiden van duurzame certificeringtrajecten. Er kan veel aangepakt worden op het gebied van duurzaamheid, ook in tijden van lockdown en thuiswerken.” 

 

Voor meer informatie over Schoner Holland neem je een kijkje op de website: www. schonerholland.nl en meer nieuws van Love Not Waste vind je op www.lovenotwaste.com

Gepubliceerd Januari 2021 - Bergen