SCHOONMAKERS kans op jaar gratis chocolade.

Zaterdag 19 maart is het Landelijke Opschoondag en dat wordt in Alkmaar volop gevierd. In veel buurten wordt weer schoongemaakt. Inwoners en initiatieven die dit jaar regelmatig blijven schoonmaken, kunnen hun buurt zelfs adopteren.

En je maakt ook nog eens kans op een jaar lang gratis chocolade. 

 

Al 20 buurtadopties.

Op veel plekken binnen en buiten de stad wordt regelmatig schoongemaakt. Gemeente Alkmaar kent al 20 buurtadoptanten. Dat zijn buren, scholen, wijkcentra, (sport)clubs en bedrijven die in hun wijk regelmatig zwerfvuil opruimen en het gebied hebben geadopteerd. Zij maken gebruik van gratis leenmaterialen van Stadswerk072 zoals vuiniszakken, grijpers en afvalzakringen. Ook keert Stadswerk072 een kleine vergoeding uit zodat bijvoorbeeld een traktatie voor de vrijwilligers aangeboden kan worden. De enige voorwaarden aan adoptie zijn dat het schoonmaakgebied minimaal 2km2 groot is en dat er tenminste 4x per jaar wordt schoongemaakt.

Meer adoptanten gezocht.

Om de buurtadoptie extra te promoten worden alle adoptanten deze maand in de spotlight gezet. Fermento is één van die 20 adoptanten. Zij maken rondom hun locaties in Oterleek en de Frieseweg in Alkmaar wekelijks schoon. Bij Wijkcentrum Daalmeer en buurthuis 't Ambacht is het inmiddels een vast onderdeel van hun activiteitenprogramma geworden. Ook diverse basisscholen in de gemeente Alkmaar hebben het gebied rondom hun school geadopteerd. Zo ook basisschool de Tweemaster in de Rijp waar verschillende klassen inmiddels met afvalgrijpers op pad gaan. Docente Pauline de Visser: "We houden sinds de adoptie elke maand een cleanup en de kinderen blijven het heel leuk vinden om te doen".  Uit alle ervaringen blijkt hoe leuk en hoe gemakkelijk het is om regelmatig schoon te maken in je buurt. Stadswerk072 is daarom op zoek naar meer adoptanten.

Word ook adoptant en maak kans op 1 jaar lang gratis chocolade.

De inspirerende verhalen van de adoptanten worden gedeeld via de social media kanalen van Stadswerk072. Iedereen kan zich aanmelden en met buurtadoptie een steentje bijdragen aan het schoonhouden van de omgeving. Aanmelden kan via www.alkmaarcitycleanup.nl/adopteer. Onder alle, bestaande en nieuwe, adoptanten verloten we 1 abonnement voor een jaar lang gratis Tony Chocolonely chocolade door je brievenbus.

 

Gepubliceerd  - Maart 2022 - Bergen