Volg onze laatste ontwikkelingen of kies een artikel uit ons nieuws-archief.

Spelend de stad schoonmaken tijdens het Street Clean Bingo zomertoernooi.

JULI 2020

Vanaf vandaag organiseert Love Not Waste samen met Stadswerk072 het Street Clean Bingo zomertoernooi. Een zomerse wedstrijd waarbij je zwerfvuil in je buurt of op de camping verzamelt. Tot en met 31 juli speel je gratis mee en als je je actie-foto’s instuurt, maak je kans op een feestelijke foto-taart met jouw afbeelding.

Lees meer.

Urban proof steunt schoonmaakacties aan de Nederlandse kust.

JUNI 2020

Het Nederlandse fietsaccessoires-merk URBAN PROOF start deze zomer een unieke samenwerking met cleanup organisatie Love Not Waste. Zij lanceren een speciale collectie van URBAN PROOF fietsaccessoires gemaakt van gerecycled plastic, URBAN PROOF Recycled. Met de verkoop van deze producten steunt URBAN PROOF de strandschoonmaakacties van Love Not Waste aan de Nederlands kust, zodat meer afval wordt opgeruimd en in de recyclestroom terecht komt. 

Lees meer.

Earth DAY 2020: Digitale cleanup óók goed voor het klimaat.

April 2020

Het is vandaag Earth Day, een dag die ons sinds 1970 wereldwijd laat stilstaan bij de impact die ons gedrag heeft op het klimaat. Traditiegetrouw wordt het gevierd met veel strand-en buurt-schoonmaken om zwerfvuil op te rapen. Maar dit jaar is alles anders: dit jaar blijven we binnen en kruipen we achter onze computers. We richten onze focus op het schoonmaken van onze digitale wereld, want wat blijkt, ook digitaal schoonmaken is goed voor het klimaat, het scheelt ons heel veel CO2-emissies. Lees meer.

Trash Turtle gerealiseerd in Bergen aan Zee.

September 2019

Het allernieuwste wapen in de strijd tegen de plastic soep wordt ingezet op het Nederlandse strand. Afgelopen week werd TITI de Trash Turtle gelanceerd in Bergen aan Zee. Een kunstwerk en recycle-container in één. Een schildpad die aandacht vraagt voor de plastic soep en het hergebruiken van PET-flesjes en blikjes. Lees meer.

Bergense strand breidt uit met opruimtassen.

MEI 2019

Met het strandseizoen in aantocht, groeit de noodzaak om het zwervend strandvuil op te ruimen. Uit onderzoek van Stichting Noordzee blijkt er nog steeds gemiddeld 380 stuks afval te liggen per 100 meter Nederlandse kust en het Bergense strand is hierop geen uitzondering. 

Lees meer.

Maart 2019

Dit weekend, op Landelijke Opschoondag, staken alle Alkmaarse opruiminitiatieven de handen uit de mouwen voor Alkmaar City Cleanup. Op 25 locaties in en rond de stad werden clean ups georganiseerd om gezamenlijk het record van grootste stadsschoonmaak van Nederland vestigen. In totaal zijn 783 inwoners van Alkmaar aan de slag gegaan en hebben zij 1.017 kilo zwerfafval verzameld. Lees meer.