Volg onze laatste ontwikkelingen of kies een artikel uit ons nieuws-archief.

Earth DAY 2020: Digitale cleanup óók goed voor het klimaat.

April 2020

Het is vandaag Earth Day, een dag die ons sinds 1970 wereldwijd laat stilstaan bij de impact die ons gedrag heeft op het klimaat. Traditiegetrouw wordt het gevierd met veel strand-en buurt-schoonmaken om zwerfvuil op te rapen. Maar dit jaar is alles anders: dit jaar blijven we binnen en kruipen we achter onze computers. We richten onze focus op het schoonmaken van onze digitale wereld, want wat blijkt, ook digitaal schoonmaken is goed voor het klimaat, het scheelt ons heel veel CO2-emissies. Lees meer.

Alkmaar gaat record breken van grootste stadsschoonmaak

Maart 2020

Van maandag 16 maart tot en met zaterdag 21 maart, Landelijke Opschoondag, steken  Alkmaarders de handen uit de mouwen om met honderden inwoners zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Op meer dan 20 verschillende locaties in de stad worden clean ups georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen. Sportverenigingen, scholen, bedrijven, wijkcentra en straten zetten zich in om gezamenlijk het record van grootste stadsschoonmaak van Nederland te breken.

Lees meer.

Trash Turtle gerealiseerd in Bergen aan Zee.

September 2019

Het allernieuwste wapen in de strijd tegen de plastic soep wordt ingezet op het Nederlandse strand. Afgelopen week werd TITI de Trash Turtle gelanceerd in Bergen aan Zee. Een kunstwerk en recycle-container in één. Een schildpad die aandacht vraagt voor de plastic soep en het hergebruiken van PET-flesjes en blikjes. Lees meer.

Bergense strand breidt uit met opruimtassen.

MEI 2019

Met het strandseizoen in aantocht, groeit de noodzaak om het zwervend strandvuil op te ruimen. Uit onderzoek van Stichting Noordzee blijkt er nog steeds gemiddeld 380 stuks afval te liggen per 100 meter Nederlandse kust en het Bergense strand is hierop geen uitzondering. 

Lees meer.

Maart 2019

Dit weekend, op Landelijke Opschoondag, staken alle Alkmaarse opruiminitiatieven de handen uit de mouwen voor Alkmaar City Cleanup. Op 25 locaties in en rond de stad werden clean ups georganiseerd om gezamenlijk het record van grootste stadsschoonmaak van Nederland vestigen. In totaal zijn 783 inwoners van Alkmaar aan de slag gegaan en hebben zij 1.017 kilo zwerfafval verzameld. Lees meer.