Green Challenge.

Because green & business go together.

Love Not Waste presenteert de GREEN CHALLENGE, duurzame ondernemers delen hun verhalen om andere ondernemers te inspireren: dagelijks groen ondernemen is niet moeilijk en draagt bij aan een succesvolle business! 

Green Challenger #1: Tally-Ho

De estafette wordt afgetrapt door Barbara van Leyen, eigenaresse van modeketen Tally-Ho. Kledingbedrijf Tally-Ho is met 6 winkels en een uitgebreide webshop al jaren een begrip in Noord-Holland. Bekend geworden met kwalitatieve en trendy damesmodemerken, waarvan inmiddels een groot aantal duurzaam geproduceerd is. 

Lees verder!

Green Challenger #2: Hotel blooming

Hotel blooming ligt prachtig verscholen aan de rand van het Bergerbos tussen Bergen en Schoorl. Zoveel natuur in je directe nabijheid, motiveert zonder twijfel om duurzaam te ondernemen. Voor directeur Mike Bosman is het vanzelfsprekend. Als watersportliefhebber brengt hij veel tijd door in en op het water en ziet daar hoe belangrijk het is om een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Lees verder!

Green Challenger #3: Coöperatie BE

Op een avond alweer enkele jaren geleden kijkt een groep gelijkgestemden in de gemeente Bergen naar de film ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore, waarin oorzaken van klimaatverandering en de verstrekkende gevolgen voor mens en milieu worden getoond. “Wat kunnen wij hier aan doen”, vraagt de groep zich af? Lees verder!


Green Challenger #4: Moon Yoga Club

We stappen binnen in de oase van rust aan de Prins Hendriklaan in Bergen. Moon Yoga Club opende nog geen 2 jaar geleden haar deuren, maar is inmiddels ook bekend ver buiten de gemeentegrenzen. Lessen in diverse vormen van yoga, speciale weekendkaarten voor toeristen, maar ook het aanbieden van een opleiding tot yogadocent trok al veel deelnemers van over de hele wereld. Lees verder!

Green Challenger #5: Gemeente Bergen

Een gemeente waar zoveel duurzame ondernemers actief zijn, dat kan vast geen toeval zijn. Hoe stimuleer je maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en hoe maak je de bedrijfsvoering van de gemeente zelf duurzamer? We vragen het Odile Rasch, scheidend wethouder van duurzaamheid van de Gemeente Bergen. Lees verder!

Green Challenger #6: Hemingway's

Hemingway’s beach restaurant op het Bergense strand is zomer en winter geopend. De gasten eten met uitzicht op de Noordzeegolven en bij zonnig weer biedt het terras nog eens zoveel ruimte. Als je ergens iets duurzaam wilt veranderen is het op het bord van de gasten, want daar kun je de meeste impact maken. Chef-kok Jeroen Klepper maakt daarom drastische keuzes. Lees verder!


Green Challenger #7: De Schelp

Horeca-ondernemer Michiel Gooijer heeft niet zoveel met duurzaam ondernemen. Zijn team komt op de eerste plek. Dat team bestaande uit ruim 350 mensen en werkt verspreid over 4 verschillende horecalocaties: Gasterij Nieuw-Westert in Egmond-Binnen, Grand-café Van Ruysdaal in Heemskerk en strandpaviljoens de Schelp in Egmond aan Zee en Zeezicht in Castricum aan Zee. Lees verder!

Ben jij de volgende Green Challenger?

Duurzaam ondernemen kan op vele manieren: een energiezuinige inrichting, duurzaam gemaakte producten verkopen of het hergebruiken van je afvalstromen. Ken of ben jij een duurzame ondernemer en wil je jouw unieke verhaal delen om andere ondernemers te inspireren? Neem dan contact met ons op voor de volgende editie!